vrijdag, september 12, 2008Ontbrekend poolijs communiceren


Hoe communiceer je iets dat er niet is? Iets dat er is, kun je laten zien. Maar iets dat er niet is, kun je niet laten zien.

Laat je de grafiek zien van de anomalie ten opzichte van het gemiddelde over een voorgaande periode om te laten zien dat er veel miljoenen vierkante kilometers ijs ontbreken: hier?

Veel mensen zal dat niets zeggen omdat ze die grafiek niet begrijpen.

De BBC deed het met een filmpje waarin ze Dan Endres, het hoofd van het klimaat-station op Barrow, Alaska aan het woord laten (hier).

Het einde van deze 'clip' vind ik sterk. Doordat de clip ermee afsluit, blijft het even hangen. Ik heb het einde hieronder nog een keer in beeld gebracht, maar dan met de foto die je in de clip wat vaag op de monitor ziet.

---------------------------------------------------------------------------------------------
"Nobody can argue that this is not happening!"


Dan Endres, hoofd van het National Oceanic and Atmospheric Administration Climate Research Centre in Barrow, Alaska, over het afnemende poolijs tegen David Shukman van de BBC.


1 Comments:

Blogger Mik van Es said...

Bij het linken van het plaatje is iets misgegaan. Het plaatje dat bedoeld werd was de foto rond het ijsminimum. In werkelijkheid heb ik een link gelegd met een plaatje dat dagelijks vervangen wordt door het laatste plaatje. Nu in december zie je dus niet meer, wat je in september wel zeg: namelijk dat het oppervlakte aan ijs erg minimaal is.

zondag, december 28, 2008  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home