woensdag, december 26, 2007


Vrouw en Seks: 15. De ex was mooier


Shere Hite behandelt op 16 december 2007 (NRC Handelsblad, Zaterdag &cetera, p. 23, De ex is perfect) het probleem van een partner die tegen zijn vrouw/vriendin zegt dat de borsten van zijn ex mooier en groter waren. Hoe moet je als vrouw met zo'n opmerking omgaan?

Het merkwaardige van de columns van Shere Hite is voor mijn idee dat ze soms akelig vaag zijn. Je hebt soms het idee dat ze amper weet, waar ze over praat. Maar sommige columns zijn dat niet. Die gaan dan over een akelig praktisch en concreet probleem. Dit is zo'n column. Verder zit je je voortdurend af te vragen of er nu echt een brief van een lezer is geweest of dat het probleem door bijvoorbeeld Hite zelf geformuleerd is. Die zogenaamde brieven van lezers komen namelijk meestal nogal vaag in beeld in plaats van dat ze letterlijk geciteerd worden. Maar goed, terug naar het praktische probleem van die week.

Wat zegt Hite hierover? Hite zegt dat het heel onbeleefd is van de man. Dat het voor een vrouw vreselijk is om zoiets te horen 'in al haar naaktheid'. 'Elke vrouw moet zelf beslissen hoe ze hiermee omgaat. Of ze boos wordt en hem dat laat merken, of dat ze hem duidelijk maakt wat zij prettig vindt. Of dat ze probeert aantrekkelijker voor hem te zijn door mooie lingerie aan te trekken. (...) Je kunt natuurlijk het praten staken en zeggen dat je vooral opgewonden raakt van zoenen, en niet van praten. Je kan beginnen met zoenen, voelen, omhelzen. Als je partner een man is, kun je zijn penis strelen, dat heeft zeker het gewenste resultaat. (...) Hoe begripvol moet je zijn? Wat mij betreft houdt het begrip op zodra het je eigen identiteit en je wezen begint te beïnvloeden en als het je plezier in seks bederft. Als dat gebeurt, zul je je toch moeten uitspreken en zoiets zeggen als: "Trouwens, wist je dat ik het heel fijn vind om..." En beweeg je lichaam dan op de manier die jij prettig vindt. Op die manier kun je op een goede manier van onderwerp veranderen.'

Wat zeg ik als man en als psycholoog over dit lastige probleem? Hoe je het ook draait of keert, zo'n opmerking is behoorlijk lullig. Wat je als vrouw dus in ieder geval NIET moet doen, is daarna met zo'n man gaan vrijen. Waar ben je mee bezig? Als jij dit soort lullige opmerkingen uiterst effectief gaat bekrachtigen, probeer je die man van je volstrekt vervelend te maken. Niet doen dus. Als hij denkt dat zijn ex veel aantrekkelijker is, lijkt de oplossing simpel. Laat hem snel terug gaan naar zijn perfecte ex voor het echte genieten. Wat heeft hij dan bij jou te zoeken?

Het kan zijn dat de opmerking wel gemaakt wordt, maar dat je er verder misschien geen kwade bedoeling achter hoeft te zoeken. Je vriend is gewoon sociaal erg onhandig. Het kan ook zijn dat de opmerking wel degelijk bedoeld is om je wat af te katten. In beide gevallen is het onverstandig die opmerking te belonen met vrijen of met seks.

Doe kalm aan. De man wil graag seks. De vrouw kan zichzelf in de meeste gevallen prima redden. Als het goed is, heb jij dus niet die overweldigende seksdrive, maar hij wel. Jij kunt prima wachten, hij niet.

Een volgend punt is dat als de man over zijn ex zit te bazelen, hij niet echt volledig op jou gericht is. Hij is niet echt 100% opgewonden van je, want hij zit ondertussen aan andere dingen te denken. Laat hem een paar dagen wachten tot hij wel voldoende 'lust' heeft opgebouwd. Vrijen met een man die het misschien vlak daarvoor zelf nog heeft gedaan of met iemand anders, is frustrerend en dom. Als vrouw probeer je dan het toetje te zijn, terwijl de man zich net volgepropt heeft met het hoofdmaal. Niets is in dat geval prikkelend genoeg en zeker niet een normale, naakte vrouw. Niet doen dus, want het is een perfect recept om jezelf hopeloos te gaan voelen. Een man moet een en al lust zijn, en als dat het geval is, zit hij echt niet over zijn ex te bazelen.

Een volgend punt is dat je je als vrouw niet te gemakkelijk moet uitkleden. De bedoeling is dat je die man opwindt. Naakte vrouwen zijn lang niet altijd de meest opwindende vrouwen. Kleren verhullen, accentueren, suggereren.

Hite geeft in overweging opwindende lingerie aan te trekken. Wel, in ieder geval niet als reactie op zo'n 'belediging'. Verder kan sommige lingerie zo uitgesproken lelijk zijn, dat een man daar juist op afknapt.

Wel is het voor een vrouw natuurlijk belangrijk om er goed uit te zien, zo lang ze niet een stevige seksuele relatie met de man van haar keuze heeft opgebouwd. Vrijwel alle mannen vallen op mooie, verzorgde, goed uitziende vrouwen. Het gaat dan echt niet in eerste instantie om de lingerie, maar gewoon om het 'plaatje' dat iemand neerzet. En de basis daarvoor is weer heel simpel: schoon, verzorgd en goed gekleed. En goed gekleed betekent lang niet altijd duur gekleed. Ook simpele kleren kunnen prima een goed effect opleveren. Parfums en een te veel aan make-up kan bij mannen verkeerd uitwerken. Ze zien dat vaak als onnatuurlijk en niet aantrekkelijk.

Het probleem met een fraai uiterlijk is echter dat je het niet aan en af kunt zetten. Als vrouw ben je de seksuele prikkel voor je man. Jij bent zijn 'seks-object'. Maar op het moment dat die prikkel voortdurend aanwezig is, verliest ze voor een groot deel haar werking. Wat echter steeds weer nieuw is, is het gedrag. Als vrouw praat je en beweeg je. Dat praten en die lichaamstaal zijn voor een vrouw dus het middel om de man van haar keuze echt te prikkelen. Als 'dood' seks-object komt je niet ver. Met de opmerkingen die je maakt en met die lichaamstaal controleer je de seksuele prikkeling van je mannetje. Een simpele check is te voelen of te kijken of hij een erectie heeft. Door te letten op die erecties, kom je erachter wat hij opwindend vindt en hoe je hem kunt opwinden.

Op het moment dat je besloten hebt dat je seks met je mannetje wilt, moet je niet bij hem aankomen met een vaag verhaal van: 'Trouwens, wist je dat ik het fijn vind om...' Op dat moment moet je weten hoe je hem kunt opwinden en is je enige doel hem te laten klaarkomen. Voor een prostituee is een klant die niet bij haar klaarkomt, een gemiste kans. Zo is het bij jou ook. Toch lukt het, zeker in het begin, echt niet altijd. Maak je in dat geval niet druk. Wind je niet op. Word niet boos. Reken het je man niet aan. Reken het jezelf niet aan. Seks lijkt simpel, maar is het in de praktijk lang niet altijd. Probeer het gewoon een paar dagen later opnieuw en zorg dat je er plezier in krijgt, want het 'werk' dat je doet is toch vaak voor een groot deel de basis van je relatie en voor een belangrijk deel bepaalt het ook, hoe je man je uiteindelijk ziet.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home